Alle skoler i Danmark skal have en Skoleudviklingssamtale med skolechefen. Skoleudviklingssamtalen skal indgå som et element i et samarbejde mellem kommunen og skolen og i den løbende lokale dialog om skolens udvikling. Samtalerne skal pege fremad mod indsatser, der kan skabe den ønskede udvikling og mulighed for forbedringer på skolen.
På Fælleshåbsskolen har vi haft Skoleudviklingssamtale med Skolechef Ulla Risbjerg d. 7.5.2025. I dette notat orienteres der om, de data Fælleshåbsskolen har valgt at sætte fokus på fremadrettet.
Faglige resultater i dansk og matematik
Gennem data fra bogstav-, ord- og tekstlæseprøve, samt talforståelsestest blev vi opmærksomme på, at vi i organisationen inddrager data fra de faglige tests i årgangskonferencer, men mangler fokus på struktur, indsatser og handlinger.
Elever med specialpædagogiske behov og segregerede elever


Data viser, at vi segregerer flere drenge end piger. Der viser sig et billede af, at der er flere elever med specialpædagogiske behov i udskolingen, og at højeste antal segregerede elever er på 5.+ 6. og 8.+ 9. årgang. Hvis tendensen fortsætter, vil vi have færre segregerede elever om 2-3 år.
Elevfravær holdt op mod personalefravær
Vores samlede elevfravær ligger højt på 8.7 for indeværende skoleår og 7,6 for forrige skoleår.
Det er ca. 1% over landsgennemsnittet.
Vores samlede personalefravær er 7,24% fra august 2024 til februar 2025.05.23.
Vi er optagede af, om der er en sammenhæng mellem fravær blandt personalet og elevfravær. Vi har derfor kigget på, hvilke årgange der har været personalefravær, og om det har manifesteret sig i elevernes fravær også. Vi får øje på, at der er en sammenhæng mellem langtidsfraværende medarbejdere og elev-årgange med højt fravær.
Kvalitet i folkeskolen – indsatser Fælleshåbsskolen 2023/24
Generelt viser data, at vi har fremgang på alle områder bortset fra elevfravær.
Områder, som får særligt fokus:
Elevtrivsel:
På baggrund af elevtrivselsmålingen vil vi fortsat bruge data fra årets elevtrivselsmålinger til at danne grundlag for årgangenes årsplan for trivsel.
Skolefravær:
I forbindelse med arbejdet med skolens mellemform (https://faelleshaabsskolen.aula.dk/om-skolen/elever-med-brug-ekstra-stoette) er skolefravær én af de ting, vi ønsker at forebygge ved hjælp af bl.a. mellemform. Vi arbejder videre med udvikling af vores mellemform som en pædagogisk indsats, der bl.a. får elever med skolevægring i skole og samtidig forebygger skolevægring.
Vi er i indeværende skoleår i gang med at lave en mellemform for indskolingselever, som har brug for en anderledes skoleform. Denne tidlige indsats forventer vi vil have en positiv indvirkning på elevfravær på lang sigt.
Vi vil have fokus på fraværshistorikker på enkelte elever, grupper og klassefællesskaber for at opdage mønstre.
Ungdomsuddannelser:
Vi er optagede af, at personalet i udskolingen besøger ungdomsuddannelser af forskellig karakter for på den måde bedre at kunne vejlede elever og forældre i samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU).